Siirry pääsisältöön

Neulatyyny

Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni uuden neulatyynyn. Tähän asti minulla on ollut käytössä vain yksi hyvä neulatyyny nuppineuloille, ja tarvitsin toisen. Hassua, miten juuri tuollaisten pienten töiden tekeminen jää joskus roikkumaan vaikka kuinka pitkäksi ajaksi.



Päätin kokeilla huovutetuista levyistä teippirenkaan sisään tehtyä mallia. Kaapissa sattui olemaan vuosia siellä piillotellutta huovutsvillaa, joten pääsin heti kokeilemaan. Edellisestä märkähuovutuskerrasta oli tosiaan aikaa, joten jälki ei ollut erityisen kaunista... Olin kokonaan unohtanut, kuinka nopeasti ohuehko levy huopuu.


Mutta niinpä vaan näistäkin oravannahoista syntyi ihan kelvollisen näköinen neulatyyny. Ihan tyytyväinen en väreihin ole, mutta kun jämätarvikkeilla mentiin niin käytettiin sitä mitä oli.


Kovaan työhön tämä ei vielä ole joutunut, joten lopullista tuomiota käytettävyydestä odotetaan. Mahdollisuus tökätä sakset pystyyn neulatyynyyn on ainakin mainio! Toivon, että villa auttaa pitämään neulat terävinä. Viimeksi minulla oli käytössä askarteluvanulla täytetty neulatyyny, ja neulat ihan oikeasti tylsyivät niin että paksuun kankaaseen eivät lopulta pystyneet enää ollenkaan. Luottotyynyn täytteenä on kissankarvaa, joka on toiminut erinomaisesti!

Seuraavaksi sitten ompelukone esiin...

Kommentit

Lähetä kommentti