Oma valokuva
+30-v. ulkosuomalaisen käsityöblogi. Suomesta Thaimaahan muuton myötä käsityöt ovat siirtyneet neulomisesta enemmän virkkaamisen suuntaan. Samalla villalangat vaihtuivat puuvillaan. Mielelläni myös ompelisin enemmän, jos aikaa vain olisi! Blogissa esiintyy toisinaan myös 17-vuotias ulkosuomalainen kissaherra Ludvig.

2.7.2015

Kalanpyrstö

- eli farkkutytön kesähuivi.

Puolitoista vuotta siinä meni, ennen kuin Joukahainen osasi päättää, minkälaiseksi huiviksi se isona haluaa. Muutamatkin yritelmät tuli neulottua, muutamat lähes valmiiksi asti, mutta purkuun ne päätyivät aina. Yllättävän hyvin ja kauniina lanka näistä kaikista selvisi!
Nyt huivi on kuitenkin valmis!Suunnitelmat ja tahto muuttuivat kyllä vielä kesken neulomisenkin. Aloitin neulomisen Heidi Alanderin Eyeblink-ohjeella. Sileää osaa neuloessani ja välillä vähän ideoita hakiessani Meadow Grass -huivin (myös Heidin ohje) reunuskuvio alkoi miellyttää enemmän. Pienellä laskeskelulla sain silmukkamäärätkin täsmäämään.
Pidin päivän mittaisen tauon, ja yhtäkkiä keksin, että tämä lanka tarvitseekin kaverikseen jotain isompaa ja selkeämpää. Mallineulekirjasta olin jo aiemmin katsellut riikinkukon pyrstö -nimistä kuviota( joka tosin minulle tuo enemmän mieleen kalanpyrstöt, etenkin tähän lankaan yhdistettynä). Kun Ravelrystä sitten vielä tuli vastaan Travelling Woman -huivi jossa kyseistä kuviota oli käytetty, valitsin sen.Huivista tuli ihana. Pehmeä, iso, kevyt, kauniin värinen. Yksinkertainen.

Lanka: Louhittaren luola Joukahainen, 100 g
Puikot: 4mm

4 kommenttia:

  1. Todella kaunis yhdistelmähuivi! :D Lanka ihanan elävän värinsä kanssa käy siihen niin hyvin.

    VastaaPoista
  2. Kaunis huivi! Olen joskus tehnyt Travelling Woman huivin aika pienenä, koska lankaa ei ollut paljon. Pitäisikin tehdä yksi kunnon kokoinen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Tosi onnistunut tästä kyllä minunkin mielestäni tuli. Monta kertaa yritin vääntää lankaa pitsihuiviksi, kunnes lopulta luovutin ja totesin langan olevan parhaiten edukseen yksinkertaisemmassa mallissa.

    VastaaPoista